• Α. Παπανδρέου 7, Αμουδάρα, Γάζι, Ηράκλειο
 • info@vanisko.gr
 • Greek
 • English

Το ξενοδοχείο μας είναι σε μια προνομιακή τοποθεσία η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στα καλύτερα σημεία και αξιοθέατα της πόλης. Επισκεφθείτε την πλήρως οργανωμένη παραλία, το κέντρο του Ηρακλείου, το ενετικό λιμάνι ή την Κνωσσό. Οι αποστάσεις από τα καλύτερα σημεία είναι μικρές και σε λιγότερο από 1 ώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο κάθε ένα.


 • Λιγότερο από 300 μέτρα, παραλία μήκους 7 χλμ.

  Σε λιγότερο από 300 μέτρα θα βρείτε μια πλήρως οργανωμένη παραλία μήκους 7 χιλιομέτρων με ξαπλώστρες, ομπρέλες, παραλιακά μπαρ, καθαρή αμμουδιά, πισίνες, θαλάσσια σπορ, καταστήματα, εστιατόρια, σινεμά, καφετέριες. Κάθε χρόνο η περιοχή φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες και είναι μια από της πιο διάσημες περιοχές στην Κρήτη.

  ...........
 • ...........

  Παλιό Ενετικό λιμάνι (3.5 Χλμ.)

  Το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκεται στο τέλος της οδού 25ης Αυγούστου, του πεζόδρομου που ξεκινά από το κέντρο (Μεϊντάνι, Λιοντάρια) και καταλήγει στο φρούριο Κούλες. Πρόκειται για το παλιό λιμάνι του Ηρακλείου, που σήμερα φιλοξενεί καΐκια και κότερα, και η ιστορία του είναι τόσο παλιά όσο και της πόλης του Ηρακλείου. Στο ενετικό λιμάνι βρίσκεται το φρούριο Κούλες και από δω ξεκινά ο μακρύς λιμενοβραχίονας του νέου λιμανιού του Ηρακλείου. Ο λιμενοβραχίονας είναι αγαπημένος τόπος περιπάτου για τους Ηρακλειώτες, ειδικά τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, όταν η θαλασσινή αύρα προσφέρει ανακούφιση από τη ζέστη

 • Κέντρο του Ηρακλείου (3.5 Χλμ)

  Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης (και πέμπτη στην Ελλάδα) επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού, και είναι η κύρια πύλη εισόδου στην Κρήτη για την πλειοψηφία των επισκεπτών και των εμπορευμάτων. Το Ηράκλειο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και το οικονομικό κέντρο του νησιού. Ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο Μινωικός πολιτισμός , άκμασε σε αυτή τη γη πριν 5000 χρόνια . Σήμερα ο πληθυσμός του Δήμου Ηρακλείου είναι περίπου 150.000 άτομα. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική και κοσμοπολίτικη πόλη, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν χιλιάδες επισκέπτες μπορεί να δει ψώνια στην αγορά ή να επισκέπτονται μουσεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών η πόλη έχει επίσης μια αξιοσημείωτη πρόοδο στον ακαδημαϊκό και τεχνολογικό τομέα.

  ...........
 • ...........

  Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (3.5 Χλμ.)

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι το μουσείο στο οποίο παρουσιάζεται σχεδόν στο σύνολό του ο μινωικός πολιτισμός. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

 • Παλάτι της Κνωσού (10 Χλμ.)

  Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού (ή Κνωσσό), σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού.

  ...........